Inget inplanerat idag, så på förmiddagen tog vi och hämtade skjortorna till sambon/pappa som varit på tryckeri och när vi ändå var ute så passade vi på att handla oxå.
Grabben kan det där med att göra flera saker samtidigt ;)
Köra bil, äta banan och hålla i grädden samtidigt :)
Eftersom han klämde i sig en halv banan på Ica, så behövde vi ju inte skynda oss med att äta lunch, så vi han göra både apelsin och äppelbollar samt degen till tekakorna :)
Recepten har jag hittat hos Mejas mat, och där finns massa härliga recept :)
Alla recept finns för både bebisar och ett för vuxna.
De jag gjorde idag var för bebisar, så de innehåller i princip inge socker eller salt alls.
- 1 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- 20 g skirat smör
- 20 g kokosolja ( Hade inge kokosolja hemma så jag tog olja som fanns hemma )
- 1 krm vaniljpulver
- 1½ msk äppelmos ( Tog hemmagjord, så det är betydligt mindre socker än köpt )
- Skalet från 1 riven apelsin ( köpte ekologiska )
- 2 tsk pressad apelsin
Väg upp smör och låt det mjukna, väg upp kokosolja i skålen ( har ingen bra våg, så jag höftade ) och mät sedan upp mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och äppelmos.
Riv i skalet från apelsinen och tillsätt pressad apelsin. Blanda samman allt noga.
Mixa cashewnötter till ett fint pulver. ( Jag tog kokos och rulla dem i istället.)
Rulla till små bollar och rulla bollarna i pulvret från cashewnötterna ( kokosen)
Ställ in i kylen och låt stå i 20 minuter.
Enligt Mejas mat håller de 3-4 dagar i kylen och kan frysas!
Tror grabben tyckte smeten var godast,
men han har iaf smakat bollarna och de har slunkit ner :)
Tekakor:
Tekakedegen, som ska få jäsa.
Visst de blev inte runda, men goda!
Inge socker, bara kokossocker :)
Kram Mia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej!
Va kul att du hittade hit :)
Lämna gärna en kommentar, då blir vi jätteglada :)
Kramar